16 november 2014

Inget värt

Den 6 november fyllde bloggen 4 år! Glömde helt bort det.. Något annat som är helt borta är julbloggsinspirationen. Har egentligen massor att skriva om men varken tid eller lust - som vanligt. 

Har hämtat ut några paket med juligt innehåll, beställt hem lite juliga saker och handlat juliga godsaker i veckan. Igår var vi iväg på en 23-timmars julbordskryssning till Åbo (herregud vad gott med en massa julmat!!!) och strax ska jag börja inventera i mina jullådor - det är ju advent om två veckor! Och senare ska jag försöka beställa hem lite julklappar... Och försöka skriva ihop lite blogginlägg. 


Gunry-tvålen med doft av Apelsin & nejlika luktar helt gudomligt! Ett måste och gör att jag vill tvätta händerna KONSTANT! Och ser ni - jag orkar inte ens anstränga mig för att ta en bra bild....

10 november 2014

Sankta Lucia, strålande helgonfé

Den femte december ska jag, mamma, mormor och min syster gå på Sarah Dawn Finer's julkonsert i Uppsala. I dagarna släpptes ju hennes senaste album Vinterland, är inte helt såld på det ännu. Måste nog lyssna igenom det lite mer, men någon renodlad julskiva är det ju inte. Och det är inte heller meningen med det, hon har ju redan släppt en fantastisk julskiva för några år sedan. Min favorit på nya skivan är inte helt ny den heller, utan släpptes även den för några år sedan på Marlene Ernman's julskiva En riktigt god jul från 2012. Det är deras version av den magiskt vackra låten Sankta Lucia (Strålande helgonfé) - så vackert!!

Hittade inte den på youtube, men bjuder på samma låt fast på Globens lucia-konsert. Kvalitén är sådär, men fortfarande... åhhh!! 


Det är väl kanske inte heller någon hemlighet vid det här laget att Lucia är en av mina absoluta favoritdelar av julen. Har dock inte vart på Lucia-konserten i Globen, någon av er som vart där? Är det värt det?

9 november 2014

Lantliv 2013


Inspirerande bilder från Lantlivs stora julspecial, 2013. Som för övrig mamma köpte åt mig, då jag var i Australien. Såg några bilder inifrån tidningen på instagram och fick ett extremt ha-begär och en enorm längtan hem till julen. Vilket gjorde att jag "beställde" hem den av henne och så låg den där på min alldeles egna säng och väntade på mig... När jag handlar nästa gång kommer år 2014's nummer garanterat att slinka med ner i korgen!


Just äppeldrinken till vänster kommer vi att bjuda på som välkomstdrink på vår julfest. Äppeljuice och calvados innehåller den om jag inte mins helt fel!


8 november 2014

Julens blommor och ett nytt litet liv

Om några veckor kommer den bästa julklappen äntligen att få komma hem till oss. Två ska bli tre och jag längtar så det gör ont! Om tre veckor kommer nämligen vår nya lilla familjemedlem hem till oss - Yodie!


Det finns en heeeel del saker att tänka på när man har hund och katt i juletider. Många sladdar över allt som är toppengott att smaska på, för att inte tala om julgranar och dess pynt eller någon av alla de blommor som pryder våra hem. Eller alla levande ljus...

Speciellt katter och blommor är en kombination där det gäller att se upp. För det mesta så brukar det gå bra. Katter vill ju gärna käka lite på växter och blommor för att få igång matsmältningen, gräs vore ju att föredra, men om inte det finns till hands är det första bästa som gäller.



Varningslampor för:
 - Amaryllis: Hela växten är giftig. Orsakar kräkningar och diarré.
- Hyacint: Framför allt löken är giftig. Orsakar kräkningar och diarré.
- Julros: Hela växten är giftig.
- Julstjärna: Hela växten är giftig. Orsakar kräkningar och diarré. Symptomen är i de flesta fall lindriga. Kraftigare besvär med svullnad och sväljsvårigheter kan förekomma.
- Lilja: Ofarlig för hundar. Hela växten giftig för katter. Orsakar i svåra fall njursvikt, kan leda till död.
- Mistel: Bladen och bären giftiga. Orsakar diarré och kräkningar.
- Tazett: Hela växten, framför allt löken, är giftig. Orsakar kräkningar och diarré.
- Tidlösa: Hela växten är giftig. Orsakar kräkningar, blodig diarré, cirkulations- och andningsproblem. Förgiftningen påverkar njurarna.
- Tulpan: Framför allt löken är giftig. Orsakar kräkningar, magsmärtor och salivering.
Källa: Agria Djurförsäkringar

 De flesta katter brukar dock inte smaska på dem, men tänk på att ställa de utom räckhåll om ni absolut vill pynta med dem i hemmet.

Plastgranar och glitter är inte heller tiptop för en liten kattmage så det gäller att ha lite koll, så att vi alla kan få fira en riktigt härlig jul tillsammans.

7 november 2014

Härliga, härliga fredag + onlineshopping

Hemma från jobbet idag på grund av att jag har ont i huvudet. Tror att det är de senaste veckornas stress och press som tar ut sin rätt, och i kombination med min 'fobi' för att ha huvudvärk var valet att stanna hemma rätt given. Efter några timmars slöande i sängen och sedan framför tv:en så börjar det äntligen släppa. Så skönt!!

Öppnade spotify och började fila lite på en julspellista till 2014 och vår julfest som vi kommer ha. Surfade därefter ännu en gång in på hm's hemsida och kollade in julutbudet. Tycker de har fått in så fantastiskt fina julkulor i all sin enkelhet. Eftersom det blir min och L's första jul 'på riktigt' (förra året var vi ju i Thailand) så är det som sagt var en del saker som behövs köpas nytt. Det känns som om den här julen inte blir så galen inredningsmässigt, utan raka motsatsen, och att inredningen får komma lite pö om pö och växa fram allt eftersom, då vi (läs: jag) inte riktigt vet vad som passar eller inte. Och som sagt var kommer den vara rätt klassisk i sin utformning. Det känns riktigt kul i alla fall och framför allt enormt mysigt!

 


Detta klickade jag ner i shoppingkorgen i alla fall. Handdukarna är jag fortfarande lite osäker på... Hm eller ett gäng från Lexington?! Och sen råkade några klänningar följa med också. Hm, får se hur det slutar. Kulorna och kudden här under ska i alla fall komma hem till oss!


Alla bilder i inlägget är från HM Home.




6 november 2014

Årets första snö


I morse kom den - snön! Även om den ser ut att eka med sin frånvaro just på bilden ovan.. Och även om de överdrev en rätt stor hel del på radion i morse, när de beskrev det enorma snöfallet och all den snön som låg på vägen. Så var inte fallet även om snöandet ökade under dagen. Dock var det alderles för varmt för den att lägga sig på marken och i morgon ska det bli +8 grader igen. 

Hmpf...

4 november 2014

Länge sedan

Nu var det väääldigt länge sedan jag skrev. Anledningen till det är att jag har haft helt fullt upp av totalt o-juliga saker och därför varken haft något att skriva om eller någon tid till att göra det. Bland annat har jag och pojkvännen spenderat en natt på Hilton i Stockholm, stått i ett eldhav av bengaler och hejat fram Bajen till att gå upp i allsvenskan, umgåtts med mina allra närmaste vänner och jobbat, jobbat, jobbat. Och köpt världen sötaste lilla katt!

Idag var vi dock iväg och storhandlade på Willys, där de verkligen hade fått fram mycket julsaker och julgott. Det enda som fick följa med hem var dock den här julljusstaken:

Svart och söt, precis som jag ville ha den. Jag hade egentligen planerat att köpa en annan, helsvart och utan en massa krussiduller, men den här var ännu sötare med alla sina små hjärtan. Och dessutom med tanke på hur mycket den kostade (199 kr!) behövde jag inte fundera länge. Ett stort minus var att då själva kontakten till eluttaget saknades (!!!) och att ljusen i staken lös för svagt. Men, det är bara några småsaker som lätt kan fixas till så jag är riktigt nöjd ändå!

I butiken såg jag även en ny tidning som såg ut att vara helt i min smak: Underbara julhem


Någon som läst den ännu? Värt att köpa? Den står definitivt på min att-köpa-lista nästa gång!